home
wat is..
team
auto
verslag
reverse
sponsoring
links

 

De basis van ons huidige rallyteam ligt bij Johan Bruins en Bert de Jong, twee zeer ervaren servicemonteurs die zich al jaren bezig houden met het prepareren van auto's voor de rallysport. Samen met Gerbert Hilbrink zorgen zij ervoor dat er aan het begin van de rally een snelle, betrouwbare auto klaar staat en dat de beperkte servicetijd tijdens het evenement optimaal benut wordt, maar er is meer.

Er zijn twee manieren om aan een rallyauto te komen. Je kunt er voor kiezen om een kant en klare rallyauto te kopen, of je kunt er zelf een bouwen. Deze tweede optie verdient binnen ons team de duidelijke voorkeur en is iets waar de laatste jaren veel ervaring in is opgedaan.

Naast onze huidige Opel Astra heeft het serviceteam al drie keer eerder een complete rallyauto gebouwd. Met opbouwen wordt hier bedoeld dat er een standaard straatauto wordt gekocht die vervolgens volledig wordt aangepast om er een volwaardige rallyauto van te maken. Zo wordt de auto onder andere lichter en sneller gemaakt, worden alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen getroffen en wordt de wegligging verbeterd.

Dat het team dit vak goed onder de knie heeft blijkt wel uit de resultaten van de auto's. Niet alleen binnen het team, maar ook nog daarbuiten. Zo zijn twee van de eerder opgebouwde auto's, inmiddels in handen van een ander team, nog steeds te vinden op de Nederlandse rallypaden. En om daar nog een schepje bovenop te doen is met een van die twee auto's zelfs nog meerdere malen het Nederlands kampioenschap binnengehaald in de klasse.

Een tweede onmisbaar onderdeel van het team zijn de rijder en de navigator. Broer en zus, Johan en Rianne Foederer. Johan heeft sinds 2000 zijn rallylicentie en heeft een jaar later als navigator een vaste plek binnen het team gekregen. Toen de vorige rijder het team verliet heeft hij besloten een plaatsje op te schuiven in de auto en zelf het stuur ter hand te nemen.

De ontstane lege stoel werd al snel opgevuld door Rianne die, meegesleurd in het enthousiasme van Johan, de rallysfeer ook wel eens vanuit de auto wilde meemaken. Zij is sinds 2002 in het bezit van haar rallylicentie, waarna zij zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een betrouwbare navigator met een duidelijke bijdrage aan de snelle tijden.

Inmiddels rijdt het team alweer een tijdje rond in de huidige configuratie. Stabiliteit in het team betekent ook dat rijder, navigator en serviceteam steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het team en dit is terug te zien in de behaalde resultaten. Zo hopen wij ook in de toekomst onze naam Fast Forward waar te kunnen blijven maken.