home
wat is..
team
auto
verslag
reverse
sponsoring
links

 

Rally is een vorm van autosport die de laatste jaren snel aan populariteit wint. Het is een snelheidssport waarin gereden wordt met auto's die zijn afgeleid van de gewone auto's waar u en ik ook in rijden. Er wordt, in tegenstelling tot de meeste andere vormen van autosport, niet op een circuit gereden, maar op stukken openbare weg die speciaal voor de gelegenheid zijn afgesloten. Deze klassementsproeven voeren meestal over land- en polderwegen die zowel verhard als onverhard kunnen zijn. Een concept dat telkens weer voor voldoende actie en spanning zorgt!

Het team van Rallystichting Fast Forward is al meer dan tien jaar actief in deze fascinerende sport. In deze periode is veel kennis en ervaring opgedaan en dat biedt nu een goede basis voor een sterk team. De equipe wordt gevormd door broer en zus, Johan en Rianne Foederer. Beide geven de voorkeur aan de wat pittigere wedstrijden, waarbij het echt aankomt op een goed samenspel tussen rijder en navigator.
Een vitaal onderdeel van het team is de service crew. Drie vakkundige monteurs houden de auto constant in tiptop conditie. Tijdens de rally hebben zij tussen de klassementsproeven door slechts enkele minuten de tijd. Toch weten zij binnen deze korte tijd de auto helemaal te checken en eventuele problemen te verhelpen. Wordt er een goed resultaat neergezet dan is dat net zo goed een overwinning van de service crew als van de equipe. Maar ook tussen de rally's door zijn de monteurs onmisbaar, want de auto kan altijd beter en sneller.


Het wapen in de strijd is een Opel Astra GSi 2 liter 16 klepper. Voordat deze auto in het bezit kwam van het rallyteam had hij een rustig bestaan als gewone straatauto. Nu is hij echter helemaal gestript en van de grond af aan weer opgebouwd om in zijn nieuwe gedaante de rallypaden te trotseren. Een taak waarvan hij inmiddels bewezen heeft deze aan te kunnen. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de equipe nog vaak met deze wagen over het finishpodium zal rijden.

Wilt u meer weten over ons team en deze prachtige sport? Kijk dan eens rond op deze website of neem contact op met Rallystichting Fast forward.